nieuws van exposanten

Nieuwe FeWeb Community brengt alle digitale dienstverleners in België samen

Digitale “matchmaking”

De nieuwe website biedt tevens een oplossing om betrouwbare en professionele digitale dienstverleners te vinden. Enkel FeWeb leden die de gedragscode onderschrijven worden immers weergegeven in de Bedrijvenzoeker.

De Bedrijvenzoeker rangschikt de resultaten volgens de noden van een opdracht (performance marketing, web design, e-mailing,…) en het belang dat de dienstverlener toeschrijft aan een specialisatie. Zo krijgt de bezoeker een lijst van bedrijven die het meest aan de verwachtingen voldoen.

De kaap van 500

“FeWeb viert dit jaar haar 15de verjaardag, het ideale moment voor een rebranding,” aldus Patrick Marck, directeur van FeWeb. “De nieuwe website en het nieuwe logo zijn de kers op de taart, want FeWeb blijft groeien. We hebben vorig jaar het magische getal van 500 lidbedrijven overschreden, onze activiteiten stijgen in aantal en in deelnemers en er is ruimte voor nieuwe projecten.”

Ook in het Franstalig landsgedeelte groeit het ledenaantal: 83 nieuwe leden in 2017 en 23 in de eerste maanden van dit jaar. “Dat heeft vooral te maken met de dynamiek van FeWeb,” aldus Olivier De Doncker, Franstalig voorzitter van FeWeb. “Naast de FeWeb MeetUps in Louvain-La-Neuve waar we tussen de 80 en 300 deelnemers aantrekken, betrekken we de leden bij inhoudelijke topics, zoals de problematiek rond de certificatie van webbedrijven, het inspireren van bedrijven over performance marketing en het promoten van e-commerce bij de KMO’s.”

FeWeb beslist mee over loonschalen

Peter Ryckaert, Nederlandstalig voorzitter van FeWeb, is vooral trots op de erkenning die de beroepsorganisatie krijgt. “Zowel op het vlak van digitale topics als op vlak van ondernemerschap zitten we mee aan tafel en bepalen mee de richting van het beleid.”

De afgelopen jaren vertegenwoordigde FeWeb haar leden onder meer in Digital Minds, de think tank rond de Minister voor de Digitale Agenda Alexander De Croo, in het Privacy Platform van Staatssecretaris De Backer en in de Raad van Bestuur van DNS Belgium (samen met Agoria en ISPA). Vorig jaar werd FeWeb voorzitter van de Commissie Technologie en lid van de Algemene Vergadering van de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en KMO’s.

Vanaf dit jaar onderhandelt FeWeb mee over de sector cao’s als vertegenwoordiger van de digitale sector in het Paritair Comité voor de Audiovisuele Sector waaronder internetbedrijven meestal vallen. Samen met de sociale partners worden hier onder meer de loonschalen, de werkflexibiliteit en het aantal opleidingsdagen voor de sector bepaald.

terug naar overzicht

  • partners
  • Feweb
  • Safeshops
  • sponsors
  • bpost
  • De Juristen
  • Mex United
  • Worldline